Automower® EPOS™ Hybridinstallation / Support via slinga

EPOS™ support utan slinga hjälper din Automower® robotgräsklippare att fungera bättre vid svag signalstyrka till referensstationen. Om du lägger en begränsningskabel runt platser där det är svårt för satelliten att få signal, som smala gångar eller platser med många träd, kan du undvika att klipparen stannar.

Robotgräsklippare som fungerar med EPOS™ utan slinga

Den här funktionen finns för Automower® NERA-modeller med EPOS™-teknik. Om du har modell 320 NERA, 430X NERA eller 450X NERA från 2023 och har EPOS™ Plug-in Kit, måste du uppdatera programvaran för att få tillgång till denna nya funktion.

Så använder du EPOS™ support utan slinga med din Automower®

Var du ska placera kabeln

Lägg kabeln minst två meter från området där det är problem med signalen. Detta hjälper klipparen att hitta tillbaka till satellitsignalen och veta exakt var den är.

Aktivera EPOS™ support utan slinga

Efter att du lagt ut begränsningskabeln kan du slå på EPOS™ support utan slinga. Gör det genom att öppna Automower® Connect-appen. Gå till "Inställningar", välj "Tillbehör", klicka på "EPOS™ Support via slinga" och tryck på "Aktivera".

Förläng begränsningskabeln om det behövs

Om din robotgräsklippare stoppar ofta inom ett visst område, eller om den inte kan lämna ett område som avgränsas av kabeln, kan det vara nödvändigt att lägga kabeln längre in i arbetsområdet.

EPOS™ support utan slinga inom virtuella gränser

Kom ihåg att EPOS™ support utan slinga bara fungerar inom de virtuella gränserna som du har satt upp i din virtuella installation. Du kan placera begränsningskabeln inom en del av arbetsområdet eller där en transportväg är installerad. Men, kabeln kan inte användas för att göra arbetsområdet större eller för att skapa ett nytt arbetsområde utanför de virtuella gränserna. Det betyder att du inte kan använda begränsningskabeln för att utöka robotgräsklipparens arbetsområde eller skapa separata arbetsområden utanför de områden du redan har definierat i appen.

Vad händer vid kabelbrott?

Om begränsningskabeln bryts, kommer klipparen att fortsätta sitt arbete som om EPOS™-stöd utan slinga var avstängt. Automower® Connect-appen skickar ett varningsmeddelande, och laddstationens lampa börjar blinka blått för att varna om problemet.

Ansluta flera områden

Om din gräsmatta har flera områden med svag satellitsignal kan du skapa flera stödområden med begränsningskabeln. Den totala längden på slingan får dock inte överstiga 800 meter.

EPOS™-stöd via laddstationen

Laddstationen behöver fri sikt mot himlen för att undvika problem med satellitsignalen. Den bör inte placeras där satellitsignalen är svag, eftersom EPOS™-stödet inte kan kompensera för detta.

Stöd för transportvägar

EPOS™-stödet kan användas längs transportvägar där satellitsignalen är svag för att hjälpa robotgräsklipparen att navigera korrekt.

EPOS™ och avgränsade zoner

EPOS™-avgränsade zoner förhindrar att klipparen klipper i områden där den inte ska vara. Om satellitsignalen är svag kan gränsprecisionen minska, men klipparen kommer fortfarande att respektera dessa zoner. För att öka precisionen i områden med svag signal kan du lägga en begränsningskabel runt zonen för extra stöd.

EPOS™-stöd och klippmönster

Systematisk klippning

Om klipparen förlorar satellitsignalen i ett område med EPOS™-stöd stannar den vid begränsningskabeln tills signalen återställs och den kan fortsätta klippa systematiskt.

Oregelbunden klippning

Klipparen fortsätter att klippa inom området som avgränsas av kabeln även om satellitsignalen försvinner, vilket tillåter den att klippa oregelbundet inom det definierade området.

Dessa funktioner säkerställer att din Automower® kan fortsätta sitt arbete effektivt även under utmanande förhållanden och i komplexa trädgårdsmiljöer, samtidigt som den respekterar definierade zoner och navigerar säkert längs transportvägar.