Byt batteri på Husqvarna Automower 320, 330X eller 420.
Vi går igenom steg för steg hur du demonterar och byter batteriet på din Husqvarna Automower 420, samma princip gäller även för Automower 320 och 330X.
Notera att Automower 330X innehåller två batterier och båda bör bytas samtidigt. Husqvarna gjorde en justering på batteriet under våren 2021, då fick batteriet en ny hållare och ett nytt utseende. Det nya batteriet är på 4,0Ah vilket är cirka 20% större än det batteri som roboten levererades med från fabrik.

Hur ofta ska man byta batteriet?
Vanligtvis märker man att robotgräsklipparen klipper kortare och kortare tid. När batteriet går på sista versen så kan man få problem med att roboten inte hinner hitta hem i tid. Alltså blir den ståendes ute på gräsmattan och felmeddelandet 'tomt batteri' förekommer. Vanligtvis håller ett originalbatteri i 5-6 säsonger. Det beror givetvis på hur ofta robotgräsklipparen arbetar. Om den klipper många timmar per dygn sliter det hårdare på batteriet.

Att byta batteriet är en enkel åtgärd och kräver inga specialverktyg. Nedan visar vi steg för steg hur man går till väga.
Längst ner på sidan finner du även reservdelarna som behövs för att utföra jobbet.

Verktyg vi använder: Torx skruvmejsel T20.

Steg 1:
Vänd på din Automower koppla ur laddningskablaget. Ta först ur gummipluggen, ta sedan isär laddningskontakten.
Steg 2: Lossa karossen. Det gör du genom att hålla som på bilden och med högerhanden rycka karossen uppåt. Den sitter fast på två punkter i bakänden och två punkter i framkant.

Steg 3:
Skruva bort samtliga skruvar runt chassit. Totalt 14st.

Steg 4:
Lyft upp överdelen av chassit. Koppla ur den vita långa flatkontakten som går till moderkortet enligt den gula markeringen. Lägg sedan överdelen åt sidan.
Byta batteri Automower
Steg 5:
Koppla ur batteriet ur moderkortet enligt markeringen. Batteriets kontakt har gul-svart-röda sladdar.

Steg 6:
Skruva bort de fem skruvar som håller batterihållaren. Ta även ur de fyra vita kablagehållarna genom att dra dem uppåt.
Byta batteri Automower 320
Steg 7:
Lyft försiktigt ur den gamla batterihållaren ur roboten.

Batteri Automower
Steg 8:
Ta fram det nya batteriet och sätt det i den nya hållaren. Koppla även in kablaget som ingår till batteriet.
Batteribyte Automower
Steg 9:
Placera den nya batterihållaren i roboten. Skruva fast den i samtliga fyra skruvar och sätt fast kablarna i kabelhållarna enligt markeringar.

Steg 10:
Koppla in batteriets kontakt i moderkortet och sätt fast kablaget i en av hållarna. Ta också bort den gamla tätningslisten i chassit och lägg dit en ny.

Steg 11:
Ta fram överdelen av chassit och koppla in den vita flatkontakten i moderkortet.

Steg 12:
Skruva tillbaka samtliga 14 skruvar i chassit.
Steg 13: Sätt på karossen på roboten genom att placera den på samtliga fyra punkter. Koppla till sist in laddningskablaget och tryck tillbaka gummipluggen i chassits underdel.

Ingen programmering krävs efter att ni har monterat ett nytt batteri. Efter utbytet kan man köra igång som vanligt.

Reservdelar som används

Batteri Automower LI-ION 320,330X,420
  • Husqvarna originaldel
  • Uppdaterat batterikit för 2021
  • Passar 320, 330X & 420
2410 kr 2510 kr
I lager
Köp
Batteri Automower 5200mAh 320, 420, 330X
  • Ersättningsbatteri, ej original
  • 5200mAh
  • Passar Automower 320, 330X och 420
1334 kr 1390 kr
Slutsåld
Se vår video på hur batteriet byts

Byt batteri på Husqvarna Automower 320, 330X eller 420.
Vi går igenom steg för steg hur du demonterar och byter batteriet på din Husqvarna Automower 420, samma princip gäller även för Automower 320 och 330X.
Notera att Automower 330X innehåller två batterier och båda bör bytas samtidigt. Husqvarna gjorde en justering på batteriet under våren 2021, då fick batteriet en ny hållare och ett nytt utseende. Det nya batteriet är på 4,0Ah vilket är cirka 20% större än det batteri som roboten levererades med från fabrik.

Hur ofta ska man byta batteriet?
Vanligtvis märker man att robotgräsklipparen klipper kortare och kortare tid. När batteriet går på sista versen så kan man få problem med att roboten inte hinner hitta hem i tid. Alltså blir den ståendes ute på gräsmattan och felmeddelandet 'tomt batteri' förekommer. Vanligtvis håller ett originalbatteri i 5-6 säsonger. Det beror givetvis på hur ofta robotgräsklipparen arbetar. Om den klipper många timmar per dygn sliter det hårdare på batteriet.

Att byta batteriet är en enkel åtgärd och kräver inga specialverktyg. Nedan visar vi steg för steg hur man går till väga.
Längst ner på sidan finner du även reservdelarna som behövs för att utföra jobbet.

Verktyg vi använder: Torx skruvmejsel T20.

Steg 1:
Vänd på din Automower koppla ur laddningskablaget. Ta först ur gummipluggen, ta sedan isär laddningskontakten.
Steg 2: Lossa karossen. Det gör du genom att hålla som på bilden och med högerhanden rycka karossen uppåt. Den sitter fast på två punkter i bakänden och två punkter i framkant.

Steg 3:
Skruva bort samtliga skruvar runt chassit. Totalt 14st.

Steg 4:
Lyft upp överdelen av chassit. Koppla ur den vita långa flatkontakten som går till moderkortet enligt den gula markeringen. Lägg sedan överdelen åt sidan.
Byta batteri Automower
Steg 5:
Koppla ur batteriet ur moderkortet enligt markeringen. Batteriets kontakt har gul-svart-röda sladdar.

Steg 6:
Skruva bort de fem skruvar som håller batterihållaren. Ta även ur de fyra vita kablagehållarna genom att dra dem uppåt.
Byta batteri Automower 320
Steg 7:
Lyft försiktigt ur den gamla batterihållaren ur roboten.
Batteri Automower
Steg 8:
Ta fram det nya batteriet och sätt det i den nya hållaren. Koppla även in kablaget som ingår till batteriet.
Batteribyte Automower
Steg 9:
Placera den nya batterihållaren i roboten. Skruva fast den i samtliga fyra skruvar och sätt fast kablarna i kabelhållarna enligt markeringar.

Steg 10:
Koppla in batteriets kontakt i moderkortet och sätt fast kablaget i en av hållarna. Ta också bort den gamla tätningslisten i chassit och lägg dit en ny.

Steg 11:
Ta fram överdelen av chassit och koppla in den vita flatkontakten i moderkortet.

Steg 12:
Skruva tillbaka samtliga 14 skruvar i chassit.
Steg 13: Sätt på karossen på roboten genom att placera den på samtliga fyra punkter. Koppla till sist in laddningskablaget och tryck tillbaka gummipluggen i chassits underdel.

Ingen programmering krävs efter att ni har monterat ett nytt batteri. Efter utbytet kan man köra igång som vanligt.

Reservdelar som används

Batteri Automower LI-ION 320,330X,420
  • Husqvarna originaldel
  • Uppdaterat batterikit för 2021
  • Passar 320, 330X & 420
2410 kr 2510 kr
Köp
Batteri Automower 5200mAh 320, 420, 330X
  • Ersättningsbatteri, ej original
  • 5200mAh
  • Passar Automower 320, 330X och 420
1334 kr 1390 kr
Slutsåld
Se vår video på hur batteriet byts