Automower® Nyheter 2024

Husqvarna fortsätter på spåret med virtuella gränser och lanserar nya slinglösa robotgräsklippare inför 2024. De två nya modellerna för konsumenter Husqvarna Automower® 310E Nera och Husqvarna Automower® 410XE Nera hanterar gräsmattor på upp till 1000m². De har en helt ny kantklippningsfunktion: EdgeCut, som minimerar behovet av att trimma gräskanterna. Läs mer om EdgeCut längre ner.
En ny modell i proffsserien, Husqvarna Automower® 520 EPOS™ som lämpar sig för gräsytor upp till 5000m² vid systematisk klippning och 2400m² vid oregelbunden klippning.

Modeller inom Nera serien kan precis som tidigare användas antingen med virtuella gränser via EPOS™ systemet. Eller så kan man använda dem med begränsningskabel.

EdgeCut - Minimerat behov av trimning

Låt Automower® sköta kantklippningen. Med två klippmotorer, en fram och en bak, så kantklipper Automower® 310E Nera och 410XE Nera åt dig.
Vid optimal installation lämnar Automower® endast 1cm gräs kvar för dig att kantklippa. En förbättring som vi är övertygade kommer att göra många användare imponerade!
Dubbla klippmotorer för kantklippning

Hur fungerar EdgeCut?

• EdgeCut utgörs av en särskild knivdisk för kantklippning som sitter baktill på Automower® 310E Nera & 410XE Nera. Den har en fast position på 45 mm för optimala klippresultat.
  • EdgeCut aktiveras när klipparen närmar sig en fysisk eller virtuell gräns. När du närmar dig gränsen gör klipparens bakdel en svepande rörelse, vilket gör att knivdisken kan klippa längs gränsen.
  • Automower® och knivdisken växlar rotationsriktning för att se till att gräset styrs in i knivdisken på bästa sätt.
  • EdgeCut-funktionen kan avaktiveras om den inte behövs.

Ny referensstation - EPOS™ RS1

För Automower® 310E Nera och 410XE Nera finns nu en ny, betydligt billigare referensstation som kallas för EPOS™ RS1. Den nya referensstationen tillhandahåller ett arbetsområde på upp till 100m i radie.
För att använda Automower slinglöst måste man komplettera med en referensstation och en EPOS™ plug-in modul.
  • EPOS™ RS1 Rek ca pris: 5490:-
EPOS RS1 EPOS RS1 monterad på vägg Automower med EPOS plug-in kit

Hybridinstallation - Kombinera virtuella och kabelgränser

Under 2024 kommer ny funktionalitet för det virtuella EPOS™ att lanseras. Möjligheten till en hybridinstallation med både virtuella- och kabelgränser för att hantera områden där signalstyrkan är svag. Till exempel på en gräsmatta med stora, täta trädkronor som skymmer himlen och påverkar de virtuella signalerna negativt. Kan man säkra upp installationen på den ytan med begränsningskabel. Automower® använder då signalen från begränsningskabeln där signalen för EPOS™ är svag. Läs mer om hybridinstallation.

Jämförelse av Automower® 310E Nera och 410XE Nera

Nedan ser ni en överblick av Automower® 310E Nera respektive 410XE Nera's specifikationer.

Automower 310E Nera Automower 410XE Nera

Kapacitet
Automower® 310E NERA
Art.nr: 970 65 41‑21
Kapacitet
Automower® 410XE NERA
Art.nr: 970 65 44‑21
Ytkapacitet 1 000 m² Ytkapacitet 1 000 m²
Begränsningstyp Wire (Virtual option as accessory) Begränsningstyp Wire (Virtual option as accessory)
Maximal lutning vid begränsningsslingan 20 % Maximal lutning vid begränsningsslingan 20 %
Maximal lutning inom arbetsområdet 30 % Maximal lutning inom arbetsområdet 30 %
Maximal aktiv tid 17 tim Maximal aktiv tid 17 tim
Söksystem Quadsearch Söksystem Pentasearch
Följa guidekabel 2 Följa guidekabel 3
Laddningssystem Automatisk Laddningssystem Automatisk
Generella dimensioner Generella dimensioner
Vikt 12,2 kg Vikt 12,1 kg
Produktstorlek, Längd 68 cm Produktstorlek, Längd 68 cm
Produktstorlek, Bredd 44 cm Produktstorlek, Bredd 44 cm
Produktstorlek, Höjd 28 cm Produktstorlek, Höjd 28 cm
Produktdata Produktdata
Färgkod Grå Färgkod Grå
Upplevd ljudnivå 60 dB(A) Upplevd ljudnivå 60 dB(A)
IP-klassning IPX5 IP-klassning IPX5
Batterityp Li-Ion Batterityp Li-Ion
Batterikapacitet 2 Ah Batterikapacitet 5 Ah
Laddningsström 2,2 A Laddningsström 2,2 A
Normal klipptid på en laddning 50 min Normal klipptid på en laddning 100 min
Typisk laddningstid 40 min Typisk laddningstid 90 min
Genomsnittlig energiförbrukning per månad vid maximal användning 11 kWh Genomsnittlig energiförbrukning per månad vid maximal användning 13 kWh
Klippsystem Klippsystem
Klippsystem 2 diskar med 3 svängbara knivblad Klippsystem 2 diskar med 3 svängbara knivblad
Klipphöjd, max 55 mm Klipphöjd, max 55 mm
Klipphöjd, min 20 mm Klipphöjd, min 20 mm
Klippbredd 22 cm Klippbredd 22 cm
Klipphöjdsanpassning Elektrisk Klipphöjdsanpassning Elektrisk
Glidplatta Ja Glidplatta Ja
Dubbel skärriktning Ja Dubbel skärriktning Ja
Kontroll Kontroll
Knappsats Jogwheel, display and status LED:s/App Knappsats Jogwheel, display and status LED:s/App
Informationspanel Färgdisplay TFT 2,8” QVGA Informationspanel Färgdisplay TFT 2,8” QVGA
Trådlös uppkoppling Bluetooth®, Wi-Fi Trådlös uppkoppling Bluetooth®, Cellular, Wi-Fi
App-styrd Automower® Connect App-styrd Automower® Connect
Smarta hemintegration Ja Smarta hemintegration Ja
Programvaruuppdatering FOTA Programvaruuppdatering FOTA
Säkerhet Säkerhet
Stöldspårning via GPS Nej Stöldspårning via GPS Ja
Stöldskyddsområde (GeoFence) Ja Stöldskyddsområde (GeoFence) Ja
PIN kod Ja PIN kod Ja
Alarm Ja Alarm Ja
Lyftsensor Ja Lyftsensor Ja
Lutningssensor Ja Lutningssensor Ja
Objektdetektering Nej Objektdetektering Radarsensor

Automower® Nyheter 2024

Husqvarna fortsätter på spåret med virtuella gränser och lanserar nya slinglösa robotgräsklippare inför 2024. De två nya modellerna för konsumenter Husqvarna Automower® 310E Nera och Husqvarna Automower® 410XE Nera hanterar gräsmattor på upp till 1000m². De har en helt ny kantklippningsfunktion: EdgeCut, som minimerar behovet av att trimma gräskanterna. Läs mer om EdgeCut längre ner.
En ny modell i proffsserien, Husqvarna Automower® 520 EPOS som lämpar sig för gräsytor upp till 5000m² vid systematisk klippning och 2400m² vid oregelbunden klippning.

Modeller inom Nera serien kan precis som tidigare användas antingen med virtuella gränser via EPOS™ systemet. Eller så kan man använda dem med begränsningskabel.

EdgeCut - Minimerat behov av trimning

Låt Automower® sköta kantklippningen. Med två klippmotorer, en fram och en bak, så kantklipper Automower® 310E Nera och 410XE Nera åt dig.
Vid optimal installation lämnar Automower® endast 1cm gräs kvar för dig att kantklippa. En förbättring som vi är övertygade kommer att göra många användare imponerade!

Hur fungerar EdgeCut?

• EdgeCut utgörs av en särskild knivdisk för kantklippning som sitter baktill på Automower® 310E Nera & 410XE Nera. Den har en fast position på 45 mm för optimala klippresultat.
  • EdgeCut aktiveras när klipparen närmar sig en fysisk eller virtuell gräns. När du närmar dig gränsen gör klipparens bakdel en svepande rörelse, vilket gör att knivdisken kan klippa längs gränsen.
  • Automower® och knivdisken växlar rotationsriktning för att se till att gräset styrs in i knivdisken på bästa sätt.
  • EdgeCut-funktionen kan avaktiveras om den inte behövs.

Ny referensstation - EPOS™ RS1

För Automower® 310E Nera och 410XE Nera finns nu en ny, betydligt billigare referensstation som kallas för EPOS™ RS1. Den nya referensstationen tillhandahåller ett arbetsområde på upp till 100m i radie.
För att använda Automower slinglöst måste man komplettera med en referensstation och en EPOS™ plug-in modul.
  • EPOS™ RS1 Rek ca pris: 5490:-
EPOS RS1 EPOS RS1 monterad på vägg Automower med EPOS plug-in kit

Hybridinstallation - Kombinera virtuella och kabelgränser

Under 2024 kommer ny funktionalitet för det virtuella EPOS™ att lanseras. Möjligheten till en hybridinstallation med både virtuella- och kabelgränser för att hantera områden där signalstyrkan är svag. Till exempel på en gräsmatta med stora, täta trädkronor som skymmer himlen och påverkar de virtuella signalerna negativt. Kan man säkra upp installationen på den ytan med begränsningskabel. Automower® använder då signalen från begränsningskabeln där signalen för EPOS™ är svag. Läs mer om hybridinstallation.

Jämförelse av Automower® 310E Nera och 410XE Nera

Nedan ser ni en överblick av Automower® 310E Nera respektive 410XE Nera's specifikationer.

Automower 310E Nera Automower 410XE Nera

Kapacitet
Automower 310E Nera
Art.nr: 970 65 41‑21
Automower 410XE Nera
Art.nr: 970 65 44‑21
Ytkapacitet 1 000 m² 1 000 m²
Begränsningstyp Wire (Virtual option as accessory) Wire (Virtual option as accessory)
Maximal lutning vid begränsningsslingan 20 % 20 %
Maximal lutning inom arbetsområdet 30 % 30 %
Maximal aktiv tid 17 tim 17 tim
Söksystem Quadsearch Pentasearch
Följa guidekabel 2 3
Laddningssystem Automatisk Automatisk
Generella dimensioner
Vikt 12,2 kg 12,1 kg
Produktstorlek, Längd 68 cm 68 cm
Produktstorlek, Bredd 44 cm 44 cm
Produktstorlek, Höjd 28 cm 28 cm
Produktdata
Färgkod Grå Grå
Upplevd ljudnivå 60 dB(A) 60 dB(A)
IP-klassning IPX5 IPX5
Batterityp Li-Ion Li-Ion
Batterikapacitet 2 Ah 5 Ah
Laddningsström 2,2 A 2,2 A
Normal klipptid på en laddning 50 min 100 min
Typisk laddningstid 40 min 90 min
Genomsnittlig energiförbrukning per månad vid maximal användning 11 kWh 13 kWh
Klippsystem
Klippsystem 2 diskar med 3 svängbara knivblad 2 diskar med 3 svängbara knivblad
Klipphöjd, max 55 mm 55 mm
Klipphöjd, min 20 mm 20 mm
Klippbredd 22 cm 22 cm
Klipphöjdsanpassning Elektrisk Elektrisk
Glidplatta Ja Ja
Dubbel skärriktning Ja Ja
Kontroll
Knappsats Jogwheel, display and status LED:s/App Jogwheel, display and status LED:s/App
Informationspanel Färgdisplay TFT 2,8” QVGA Färgdisplay TFT 2,8” QVGA
Trådlös uppkoppling Bluetooth®, Wi-Fi Bluetooth®, Cellular, Wi-Fi
App-styrd Automower® Connect Automower® Connect
Smarta hemintegration Ja Ja
Programvaruuppdatering FOTA FOTA
Säkerhet
Stöldspårning via GPS Nej Ja
Stöldskyddsområde (GeoFence) Ja Ja
PIN kod Ja Ja
Alarm Ja Ja
Lyftsensor Ja Ja
Lutningssensor Ja Ja
Objektdetektering Nej Radarsensor

Priser för Automower® 310E Nera och Automower® 410XE Nera

Priser för de nya Automower® modellerna enligt rek cirkapris från Husqvarna:
  • Automower® 310E Nera(utan EPOS™ plug-in kit): 24900:-
  • Automower® 310E Nera med EPOS™ plug-in kit: 34080:-
  • Automower® 410XE Nera(Utan EPOS™ plug-in kit): 29900:-
  • Automower® 410XE Nera med EPOS™ plug-in kit: 39080:-
  • Automower® 520 EPOS™(Utan referensstation): 47900:-
  • Automower® 520 EPOS™ med referensstation: 60200:-

Upptäck Automower® nyheterna

Husqvarna Automower® 310E Nera Robotgräsklippare
  • Upp till 1000m² & EPOS™ kompatibel
  • Maximalt 30% lutning
  • EdgeCut-teknologi
24900 kr
Köp
Husqvarna Automower® 410XE Nera Robotgräsklippare
  • Upp till 1000m² & EPOS™ kompatibel
  • Utrustad med radar - undviker objekt
  • EdgeCut-teknologi
29900 kr
Köp
Husqvarna Automower® 520 EPOS™

Nyhet

• Husqvarna EPOS slinglöst system
  • För grönyteområden upp till 5000m²*
  • Kräver referensstation
47900 kr