Generera ny slingsignal för Automower®

Slingsignalen är kopplad till robotgräsklipparens laddstation. Det är laddstationen som styr den aktuella slingsignalen som Automower® förhåller sig till. Slingsignalen är slumpmässigt vald för att skapa en unik koppling mellan Automower® och laddstationen.
För att laddstationen och Automower® ska tala samma 'språk' så måste de paras ihop med en ny slingsignal. Det behövs göras om du till exempel har en Automower® med två laddstationer som du växlar mellan, normalt sett görs detta om man har två separata gräsytor.

Det kan även i sällsynta fall hända att Automower® av olika anledningar 'glömmer' av den aktuella slingsignalen och man kan då behöva para ihop dom på nytt. Det kan till exempel hända om Automower® har varit strömlös under lång tid eller om två närliggande installationer har väldigt lika signaler. Om Automower® inte känner igen den befintliga slingsignalen får man ofta felmeddelandet 'Ingen slingsignal'.

Hoppa till avsnitt
Ny slingsignal för Automower 220AC, 230ACX mfl
Ny slingsignal för Automower 310, 315, 420, 430X mfl
Ny slingsignal för Automower 105, 305 & 308
Ny slingsignal för Automower Aspire R4, 320 Nera, 430X Nera mfl

Para ihop Automower® med laddstationen

Beroende på vilken modell du har så är utförandet något olika. Vi har därför specificerat hur du gör för respektive modell.

Ny slingsignal för Automower 220AC, 230ACX, 260ACX eller 265ACX:

För dessa modeller av Automower®, så genereras en ny slingsignal då robotgräsklipparen står i sin laddstation och du uppdaterar pinkoden. Notera att du kan välja samma pinkod som tidigare.
  1. Placera Automower® i laddstationen
  2. Tryck på stoppknappen för att öppna luckan till tangentbordet och displayen
  3. Mata in din pinkod
  4. Navigera till Inställningar
  5. Välj Säkerhet
  6. Välj Pinkod
  7. Mata in din befintliga pinkod och välj sedan en ny(eller samma som tidigare)
  8. Bekräfta den nya pinkoden
  9. Automower® kommer nu att generera en ny slingsignal och bekräftar när det är utfört

Ny slingsignal för Automower® 305(2020),310, 315, 315X, 320, 330X, 420, 430X, 440 & 450X

För att generera en ny slingsignal för dessa modeller utför du följande:
  1. Placera Automower® i laddstationen
  2. Tryck på stoppknappen för att öppna luckan till tangentbordet och displayen
  3. Mata in din pinkod
  4. Tryck på Meny
  5. Välj Säkerhet
  6. Mata in din pinkod när Automower® begär det
  7. Välj Avancerat
  8. Välj Ny slingsignal
  9. Automower® kommer nu att generera en ny slingsignal och bekräfta när det är utfört

Ny slingsignal för Automower® 105, 305(2011-2015) & 308

För att generera en ny slingsignal för dessa modeller utför du följande:
  1. Placera Automower® i laddstationen
  2. Tryck på stoppknappen för att öppna luckan till tangentbordet och displayen
  3. Mata in din pinkod
  4. Tryck på Meny
  5. Välj Säkerhet
  6. Mata in din pinkod när Automower® begär det
  7. Välj Ny slingsignal
  8. Automower® kommer nu att generera en ny slingsignal och bekräfta när det är utfört

Ny slingsignal för Automower® Aspire R4, 320 Nera, 430X Nera, 435X AWD & 450X Nera

Dessa modeller saknar tangentbord och ny slingsignal görs via appen Automower® Connect. Du måste vara inom Bluetooth®-räckvidd för att generera en ny slingsignal.
  1. Placera Automower® i laddstationen
  2. Öppna Automower® Connect-appen i din smartphone
  3. Välj Mer
  4. Välj Säkerhet
  5. Mata in din pinkod när Automower® Connect begär det
  6. Välj Ny slingsignal
  7. Automower® kommer nu att generera en ny slingsignal och bekräfta när det är utfört