Glömt PIN-koden till din Automower®?

Har du råkat glömma bort vilken kod du hade på robotgräsklipparen? Eller har du slagit fel kod flera gånger så att klipparen har blivit blockerad längre och längre tid? Då behöver du återställa PIN-koden för att kunna använda Automower®.

Beroende på vilken modell du har så är utförandet för att återställa PIN-koden olika.
För Automower® modeller utan knappsats eller som är anslutna till Husqvarna cloud via Automower® Connect-appen, som till exempel NERA-serien, Aspire R4 och 550 EPOS, så återställer du koden via Automower® Connect-appen. För äldre Automower® modeller med knappsats måste du ta fram serienumret samt generera en säkerhetskod och sedan ta kontakt med oss eller annan auktoriserad återförsäljare för Husqvarna för att återställa PIN-koden.

Återställa PIN-koden för Automower® anslutna till cloud NERA, Aspire R4 m.fl

1. Se till att du befinner dig inom klipparens Bluetooth-räckvidd.
  2. Öppna Automower® Connect-appen för att ansluta till klipparen via Bluetooth.
  3. När du ombeds ange Automower®-PIN-koden trycker du på Glömt PIN-koden?
    Glömt pinkod Automower NERA, Aspire R4, 550 EPOS
  4. PIN-koden skickas nu i ett e-postmeddelande till alla användare som har lagt till klipparen i sitt Automower® Connect-konto för anslutning med lång räckvidd (via mobilanslutning eller Wi-Fi).

Återställa PIN-koden för övriga Automower® modeller

För att återställa PIN-koden för övriga Husqvarna Automower® måste du komma i kontakt med en återförsäljare. Men innan du kontaktar din återförsäljare är det bra om du har säkerhetskoden och serienumret redo. Om du vill ha vår hjälp med att återställa din pinkod måste du kunna identifiera dig med legitimation. Säkerhetskoden får du fram genom att följa nedan steg:
  1. Tryck på stoppknappen för att öppna luckan till tangentbordet och displayen
  2. När Automower efterfrågar PIN-koden, håll inne siffran 9 i cirka fem sekunder
  3. Nu kommer Automower® att presentera säkerhetskoden

Var finns serienumret till Automower®?

Beroende på vilken modell av Automower® som du har, så finns serienumret lokaliserat på olika ställen. För till exempel Automower 220AC & 230ACX är serienumret lokaliserat under luckan till klipphöjdsjusteringen.
För alla andra modeller, som har en lucka som fälls upp när du trycker på stoppknappen, sitter serienumret innanför luckan på produktetiketten.