Hur nära ett hinder bör jag lägga begränsningskabeln för min Automower®?

Husqvarna Automower® har en inställning som heter 'Köra över slinga'. Med denna inställning kan man justera måttet för hur långt Automower® ska köra över begränsningsslingan innan den vänder och kör en annan riktning. Det innebär också att man måste ta hänsyn till detta måttet när man placerar begränsningskabeln i sin installation.

Exempel

I detta exemplet utgår vi från en Husqvarna Automower® 430X årsmodell 2021, som med sina standardinställningar kör över begränsningskabeln med 31cm.
Eftersom man i de flesta fall vill att robotgräsklipparen ska klippa så nära ett hinder, vägg eller annat objekt som möjligt, utan att faktiskt stöta emot hindret, så vill man placera begränsningskabeln så att det blir så lite marginal kvar mot objektet som möjligt.

Som i detta fallet så kör Automower® 430X över slingan med 31cm, då bör man använda måttståcken som ingår i paketet och lägga begränsningskabeln 32-33cm från objektet. Det innebär att robotgräsklipparen klipper så långt in den kan, men stöter inte emot objektet och man förhindrar repor eller stötskador som annars kan uppstå om Automower kontinuerligt stöter emot objektet.

I andra fall där man till exempel har trädgårdsplattor i samma höjd som gräsmattan så bör man lägga begränsningskabeln närmare trädgårdsplattorna. Det gör att Automower kör över trädgårdsplattorna och då klipper hela vägen in. I detta fallet rekommenderar vi att man lägger begränsningskabeln 10cm ut från trädgårdsplattorna.
Samma princip gäller om man till exempel har en häck som växer glest nedtill och Automower® kan komma under utan att fastna. Då bör man också lägga begränsningskabeln 10cm från jordkanten och på så sätt får man Automower® att kantklippa gräset som finns under häcken.

Kontrollera inställningarna för Köra över slingan

Om du är osäker på hur inställningarna för 'Köra över slingan' ser ut för just din Automower® så kan du kontrollera det genom att navigera i menyn:
1. Tryck meny
2. Välj installation
3. Välj avancerat
4. Välj köra över slinga
5. Ställ det måttet som du vill att roboten ska ta hänsyn till
*Notera att måttet som du ställer in är generellt och gäller för hela arbetsområdet.

Hur nära ett hinder bör jag lägga begränsningskabeln för min Automower®?

Husqvarna Automower® har en inställning som heter 'Köra över slinga'. Med denna inställning kan man justera måttet för hur långt Automower® ska köra över begränsningsslingan innan den vänder och kör en annan riktning. Det innebär också att man måste ta hänsyn till detta måttet när man placerar begränsningskabeln i sin installation.

Exempel

I detta exemplet utgår vi från en Husqvarna Automower® 430X årsmodell 2021, som med sina standardinställningar kör över begränsningskabeln med 31cm.
Eftersom man i de flesta fall vill att robotgräsklipparen ska klippa så nära ett hinder, vägg eller annat objekt som möjligt, utan att faktiskt stöta emot hindret, så vill man placera begränsningskabeln så att det blir så lite marginal kvar mot objektet som möjligt.

Som i detta fallet så kör Automower® 430X över slingan med 31cm, då bör man använda måttståcken som ingår i paketet och lägga begränsningskabeln 32-33cm från objektet. Det innebär att robotgräsklipparen klipper så långt in den kan, men stöter inte emot objektet och man förhindrar repor eller stötskador som annars kan uppstå om Automower kontinuerligt stöter emot objektet.

I andra fall där man till exempel har trädgårdsplattor i samma höjd som gräsmattan så bör man lägga begränsningskabeln närmare trädgårdsplattorna. Det gör att Automower kör över trädgårdsplattorna och då klipper hela vägen in. I detta fallet rekommenderar vi att man lägger begränsningskabeln 10cm ut från trädgårdsplattorna.
Samma princip gäller om man till exempel har en häck som växer glest nedtill och Automower® kan komma under utan att fastna. Då bör man också lägga begränsningskabeln 10cm från jordkanten och på så sätt får man Automower® att kantklippa gräset som finns under häcken.

Kontrollera inställningarna för Köra över slingan

Om du är osäker på hur inställningarna för 'Köra över slingan' ser ut för just din Automower® så kan du kontrollera det genom att navigera i menyn:
1. Tryck meny
2. Välj installation
3. Välj avancerat
4. Välj köra över slinga
5. Ställ det måttet som du vill att roboten ska ta hänsyn till
*Notera att måttet som du ställer in är generellt och gäller för hela arbetsområdet.