Ny Automower funktion - Rewilding Mode

Lanseras för specifika modeller den 15 maj 2023.

För att stödja och främja den biologiska mångfalden så lanseras nu en ny funktion för Husqvarna Automower 405X, 415X, 435XAWD, 430X Nera* och 450X Nera*. Det vill säga alla Automower- modeller som har tillgång till AIM kan efter den senaste uppdateringen nyttja det så kallade Rewilding Mode och skapa Rewilding Zones i sin trädgård.
*Kan endast aktiveras vid användning av begränsningskabel, ej EPOS.

Vad gör Rewilding Mode?

Rewilding Mode är en funktion via AIM(Automower Intelligent Mapping) som tillåter användaren via sin Automower Connect-app att skapa så kallade Rewilding Zones. Rewilding (förvildning på svenska) är en process för att återställa ekosystem och låta dem fungera så nära som möjligt på det sätt som det skulle ske naturligt.
Trädgårdsägare underlättar denna process genom att lämna en del av sin gräsmatta oklippt, samt att hjälpa till att odla blommor som är fördelaktiga för pollinatörer.
Att skapa en Rewilding Zone är ett första steg för att främja biologisk mångfald, men för att maximera potentialen för biologisk mångfald i din Rewilding Zone bör användaren se till att ha rätt förutsättningar för blommor och pollinerande insekter. Det bidrar också till att göra din zon till ett vackrare tillskott för din trädgård.
Läs mer om hur man skapar en blomstrande zon för biologisk mångfald i trädgården här.

Automower Rewilding Mode

I debatter kan man läsa om att den välklippta gräsmattan skadar våra ekosystem och hotar den biologiska mångfalden. Därför har Husqvarna nu utvecklat en ny funktion för deras Automower robotgräsklippare där använder uppmanas att avsätta 10% av sin gräsmatta för biologisk mångfald.
Funktionen räknar automatiskt ut 10% av ytan men användaren kan manuellt välja att öka eller minska detta beroende på sitt unika förhållande i sin trädgård. Man kan också välja att avaktivera funktionen helt.