Optimal placering av Automower® laddstation

När du installerar din Automower® robotgräsklippare är det viktigt att placera laddstationen på ett bra sätt för att undvika problem när roboten ska ta sig hem. I detta inlägget ger vi ett par bra tips och även inslag från manualen för att underlätta vid installation.

Rekommendation för placring av laddstation till Automower

Allmänna rekommendationer om placering av laddstationen

• Laddstationen behöver ha minst 3 meter öppet utrymme framför sig.
  • Se till att det finns minst 150 cm ledigt utrymme på både höger och vänster sida om mitten av laddstationen.
  • Placera laddstationen i närheten av ett eluttag.
  • Laddstationen ska placeras på en jämn och platt yta.
  • Se till att bottenplattan på laddstationen är helt rak och inte böjd.
  • Placera laddstationen på en plats där den är skyddad från direkt solljus.
    Tips! Installera ett hus för att skydda laddstationen.
  • Om laddstationen är installerad på en ö måste du ansluta guidekabeln till ön.
  • Om din gräsmatta består av två delar med en brant sluttning emellan, är det bäst att placera laddstationen i den lägre delen.
  • Innan du fäster laddstationen ordentligt, se till att alla kablar är installerade och att installationen fungerar korrekt.
  • Om din Automower®-modell endast ansluter till Husqvarna Cloud via Wi-Fi, behöver laddstationen placeras där det finns bra Wi-Fi-täckning. Om laddstationen står på en plats med dålig eller ingen Wi-Fi-signal kommer robotgräsklipparen inte kunna ta emot uppdateringar. I det fallet bör du kontakta en återförsäljare för att få hjälp med att uppdatera klipparen.